zondag, 14 februari 2016

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/deb51109/domains/activabolsena.nl/public_html/plugins/content/contactusform/contactusform.php on line 35

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/deb51109/domains/activabolsena.nl/public_html/plugins/content/contactusform/contactusform.php on line 135

Wijn wandelen, Italie.

wijnwandelenab1 wijnwandelenab5 kookweekjanos1
Wijnwandelen/vakantie/ Italiaans eten/ wijnproeven/ kookworkshop/ midden/Italie
Grens/ Lazio/ Toscane/ Umbrie.

Lekker Italiaans eten, wijnproeven en wandelen is "Wijn wandelen" 
Vanaf € 845,- 
Data 2015
19 sept t/m 26 sept


Omschrijving

Lekker Italiaans eten, wijnproeven en wandelen betekent: Wijn wandelen.  Een groepsreis van 7 dagen, waarvan 5 wandeldagen met gids. Verblijf op een locatie naar keuze.
Niveau: licht tot middelzwaar. 

"Stap de wereld binnen van Bacchus, de god van de wijn. Laat uw smaakpapillen verrassen en ontdek de verrukkelijke wijnen en streekgerechten van het Lago di Bolsena in Noord Lazio".

Bent u een fijnproever, levensgenieter en houdt u van wandelen weet u een goed glas wijn te waarderen en vindt u lekker eten niet te versmaden? Dan is deze week echt iets voor u. Ontdek samen met Activa Bolsena, de heerlijke wijnen van het Lago di Bolsena en haar typische streekproducten tijdens deze 7-daagse wandelreis. 
Maak kennis met de grotere wijnhuizen of laat u uitnodigen door de kleine onbekende wijnboer en geniet in zijn authentieke cantina van een lekkere streekwijn. Italië is eeuwenlang een land geweest met veel onafhankelijke regio's. Met elk haar eigen identiteit op het gebied van taal en gebruiken. Tevens heeft het altijd open gestaan voor invloeden van buitenaf. De regio Lazio behoort tot een van de oudste wijnteelt gebieden van Europa. In de 9e en 10e eeuw voor Christus maakten de Etrusken hier al wijn. Zij hadden zich voornamelijk gevestigd aan de kusten van het latere Toscana en Lazio, tussen de rivieren de Tiber en de Arno. Door de Grieken werd in latere tijd Italië Oenotria genoemd(wijnland). Een bijzondere wijn is niet alleen het werk van de wijnboer, maar is ook het resultaat van een voortdurende en verfijnde traditie. In een oude fles wijn zit meer dan duizend jaar geschiedenis. Wijnwandelen door dit oude gebied is zeer bijzonder. Maar de omgeving van het Lago di Bolsena heeft met haar culturele overblijfselen van de Etrusken en Romeinen veel meer te bieden. Al deze culturele schatten liggen in het ongerepte heuvellandschap en haar mediterrane natuur, met haar olijf- en wijngaarden, walnoten- en vijgenbomen.

Lago di Bolsena ligt in noord Latium, op de grens van Zuid Toscana en Noordwest Umbrië. In een unieke omgeving bestemd voor iedereen die wil genieten van een pure ongedwongen sfeer en een prachtig natuurschoon, met mooie vergezichten in een oud vulkanisch landschap waarin stadjes op tufstenen plateaus liggen en er bijzondere plekken zijn van duizenden jaren oud.

Dagen:  8 dagen: 7 overnachtingen
Niveau:  De wandelingen gaan veelal over niet gebaande wandelwegen en zijn licht tot middelzwaar.
Klimaat: Typisch mediterraan klimaat met warme zomers. De maanden april, mei en juni evenals september en oktober zijn heerlijke wandelmaanden.
Terrein: Door prachtige mediterrane natuur en langs overblijfselen van een rijke geschiedenis. Afwisselend landschap met olijf – en pijnbomen, cipressen, wijngaarden, akkers en grasland met tal van wilde bloemen. Vulkanisch heuvellandschap met groene valleien.
Begeleiding: De wandelbegeleiding is in handen van Activa Bolsena. Zij kennen het gebied op hun duimpje. Informatie over de wijnen, druiven, het Italiaanse classificatiesysteem wordt door de eigenaar van de wijngaard gegeven.

Groeps grote: We wandelen in kleine groepen van 4 tot 6 personen. Op deze manier kan er makkelijk ingespeeld worden op persoonlijke wensen. 
Het personenbusje van Activa Bolsena vervoert ons dagelijks naar het beginpunt van de betreffende wandeling. Elke dagtocht eindigt in een sfeervol, authentiek dorpje. Van daaruit wordt besloten, wanneer we worden opgehaald door het busje.

Met uitzondering van de eerste avond zijn de maaltijden niet inbegrepen, zodat u zelf kunt bepalen of, waar, wanneer en hoe u wilt eten: uit eten gaan in een typisch Italiaans restaurantje of zelf uw maaltijd bereiden. 
Na de wandelingen is er voldoende tijd om inkopen te doen. Alle genoemde tijden zijn de gemiddelde looptijden. Er zal daarnaast tijd worden ingeruimd voor rustpauzes, het maken van foto's en het bekijken van bezienswaardigheden.
Voor deelname aan de wandelarrangementen moet u wel beschikken over een redelijke conditie. 
Tijdens onze wandelingen hoeft u geen enorme hoogteverschillen te overwinnen en u hoeft geen speciale uitrusting te dragen. Zorg voor stevige wandelschoenen, die bij voorkeur goed zijn ingelopen. Goede bescherming tegen de zon is beslist noodzakelijk en denk ook aan lichte regenkleding.
U verblijft altijd op een "niet doorsnee", unieke locatie, die prachtig gelegen is. Met oog voor rust en een goede sfeer.

Accomodatie

Tijdens deze wandelweek verblijft u in een van de volgende stadshuisjes in Bolsena. Casa Katia, Casa Margerita, Casa Isabella of Casa Tolinda. Verblijft u liever in een andere accommodatie, en wilt u alleen deelnemen aan de wandelingen en proeverij, dan vragen wij  € 60,- p/p. 
Langer blijven: U kunt langer blijven in op een van onze accommodaties of in een huurtent. De wandelweek is ook goed te combineren met een bezoek aan Rome of Florence en lekker uitwaaien op Elba is ook een optie.

Programma

Programma van dag tot dag :
Dag 1:  Vanaf 16.00 uur aankomst in Bolsena. Wij ontvangen u met een mooie plaatselijke wijn en antipasti. ’s Avonds is er een welkomstdiner in Bolsena.

Dag 2: Lekker bijkomen van de reis. Mogelijkheid om deel te nemen aan een wandeling door het stadje Bolsena. ’s Avonds is er een wijnproeverij in onze tuin in Bolsena.

Dag 3: Wandeldag Montefiascone naar Bolsena (5 uur) met wijnproeverij Wijnhuis Villa Puri. Vertrek vanuit het historische -hoog op de heuvel gelegen- stadje Monte Fiascone. In die oudheid kwamen afgezanten van Etruskische stadstaten in Monte Fiascone samen voor hun jaarlijkse bijeenkomsten. In de 13e eeuw werden er veel residenties voor de pausen gebouwd in en rondom de stad, die op de Frankenweg naar Rome ligt. Nu dankt Monte Fiascone haar bekendheid vooral aan de witte wijn Est! Est!! Est!!! Deze wordt in de omgeving geproduceerd en deze kunt u uiteraard proeven op één van de talrijke terrasjes. Op het hoogste punt van de stad ligt de Dom, haar enorme barokkoepel steekt boven alles uit. Vanuit de stad heeft u een schitterend uitzicht op en over het meer en haar eilanden. Over een eeuwenoud voetpad van de Franciscanen, waarin u licht moet klimmen en dalen door de heuvels wandelen we naar Bolsena. In Bolsena brengen we een bezoek aan wijnhuis Villa Puri. Hier gaan we de bijzondere wijnen van Villa Puri proeven en staan we stil bij het beroemde verhaal van de “Est Est, Est. Wijnhuis Villa Puri is een oud wijnhuis van de familie Puri uit het jaar 1450 in de heuvels rondom Bolsena. De druivenstokken staan op vulkanische grond, op het zuiden badend in de zon. De druiven worden geteeld volgens oude technieken zonder herbiciden en pesticiden. De familie oogst de druiven op verschillende tijdstippen en in verschillende stadia van rijpheid en worden apart gevinifieerd. De liefde voor het maken van wijn van huidige eigenaar Victor Puri, proeft u wanneer u een fles ontkurkt .


Dag 4: Rondwandeling Gradoli aan de noordkant van het meer van Bolsena met wijnproeverij Aleatico di Gradoli: 4,5 uur.We starten en eindigen vandaag in Gradoli. Vanaf Gradoli begint u aan de afdaling door olijfgaarden en kleine wijngaarden naar het gehuchtje San Magno. Hier staat het kerkje van San Magno. Gebouwd in de 15e eeuw door de Orde van Soevereinse ridders van Malta en later -in 1908- verkocht aan de stad Gradoli. Ieder jaar is hier op 19 augustus een kleine processie. Via een voetpad langs het meer gaat u op de oude Via Francigna uit en deze leidt u terug naar Gradoli. Hier gebruiken we onze picknick in de wijngaard en proeven we de “Aleatico di Gradoli” wijn. De Aleatico, alleen aangeplant langs het meer van Bolsena, is een port-achtige dessertwijn. Na deze geneugten bezoeken we de Cantina Sociale, een kleine coöperatie van boeren in de Alta Tuscia. De coöperatie is in 1929 opgericht en bieden u het beste wat het vulkanische land rondom het meer van Bolsena geven kan. Heerlijk toegankelijke wijnen en olijfolie. De Cantina heeft vele certificaten en onderscheidingen door de jaren heen ontvangen, zowel nationaal als internationaal.

Dag 5: Kookworkshop chefkok Janos Zvoldos. In Castel Ciorgio gaat u onder leiding van Chef- kok Janos Zsoldos in zijn keuken aan de slag met de pure Italiaanse keuken. Hij geeft kookles in het Engels of Italiaans. Janos gaat u naast het koken veel vertellen over de streek met haar streekgerechten, de wijnen en gewoonten.

Dag 6: Bolsena naar San lorenzo Nuovo, Wijnproeverij van Falesco wijn, terug wandelen naar Bolsena (5 uur) Onze wandeling vandaag gaat langs verstilde boerderijen, olijf- en wijngaarden, tamme kastanjes, pijnbomen en mediterrane struiken en planten. Langs het meer ontvouwen zich ook vandaag mooie panorama`s en u hebt een goed zicht op alle dorpen en het achterland van het meer. In het voorjaar vult de zoete geur van de gele brem de lucht. Dan kleurt het landschap paars en rood van de klaprozen en wilde irissen. Kleine, schrale akkers liggen verlaten in het land. En links van u ligt nog altijd het meer.

Dag 7: Stadswandeling door Orvieto met bezoek wijnhuis Le Velette inclusief lunch. (4 uur) Orvieto is gebouwd op een gigantische rots van tufsteen ligt ongeveer vijfentwintig kilometer van Bolsena en behoort zonder twijfel tot één van de mooist gelegen steden in de verre omtrek. Net als Bolsena is Orvieto een oude Etruskische stad. De combinatie van mooie monumenten, gezellige winkelstraatjes en leuke winkeltjes maken het centrum van Orvieto bijzonder sfeervol en aantrekkelijk. De beroemde Dom is een van de belangrijkste scheppingen van de Italiaanse gotiek.Na het bezoek aan Orvieto gaan we naar wijnhuis Le Velette. Wijnhuis Tenuta Le Velette is een van onze favoriete wijnhuizen met een prachtig uitzicht op Orvieto. Wij kopen en proeven graag met onze gasten de wijnen van dit oude wijnhuis. Le Velette ligt in het hart de Orvieto Classico zone. In Etruskische tijd zijn de huidige wijnkelders met de hand uitgegraven. Hertog Negroni  was tot 1800 eigenaar van dit prachtige domein. De familie Felici is sinds de 19e eeuw eigenaar. De druiven komen uit de eigen wijngaarden, welke door hun uitstekende ligging  een hoge kwaliteit wijn produceren. Le Velette combineert de oude tradities met moderne technologieën. De druiven worden met de hand geoogst. De wijnen van Le Velette doen het goed bij de Gambero Rosso. De Gambero Rosso is zoals de  Michelingids voor de restaurants, voor de beste Italiaanse wijnen. Michelin geeft sterren, de Gambero geeft glazen. Tre Bicchieri (3 glazen) is de ultieme beoordeling.

Dag 8:  In teken van vertrek


Prijzen en data

19 sept t/m 26 sept
 
Casa Katia
Prijzen p/p
1 persoon € 935,-
2 personen samenreizend € 785,-
3 personen samenreizend € 735,-
4 personen samenreizend € 710,-
Casa Margerita
1 persoon € 1165,-
2
personen samenreizend € 905,-

Casa Isabella
1 persoon €1160,-
2 personen samenreizend € 897,-
3 personen samenreizend € 810,-
4 personen samenreizend € 766,-
Casa Tolinda
1 persoon € 910,-
2 personen samenreizend € 775,-

Wandeldag € 60,-


Inclusief:
Zeven overnachtingen

Alle wijnproeverijen
Kookworkshop
Ontbijt en lunchpakket
Vijf begeleide wandeldagen
Transfer van en naar de wandeltochten

Exclusief:

Heen en terug reis
Verzekeringen
Reserveringskosten
Diners, behalve welkomsdiner
 

Gasten

Juni 2012 
 
Heerlijke wijn in goed gezelschap. Mooie wandeltochten en een kookworkshop om van te smullen. Verrassend! Komen zeker nog eens terug. Mariët hartelijk dank voor de muziek, de wandelingen, de wijnen en vooral het plezier en jullie eanthousiasme. Rob en Teka Versloot

Foto's

 {gallery}wandelen/wijnwandelen{/gallery}

Contact

Contactformulier
 

 

 

 

 

 

Activa Bolsena. Een kleinschalige vakantiespecialist. Voor uw vakantie, tussen de locale bevolking in authentiek midden Italië. Rondom het schone meer van Bolsena en Rome. Een van de schoonste meren van Europa. Op de grens van Toscane, Lazio en Umbrie.

Vakantie in middeniTALIE