zondag, 11 december 2016

Referenties

Aanbevelingen reizen op maat:
Opnamen Italië, DVD Amazing Grace, Vocaal Ensemble CALL, september 2011:
Activa Bolsena is een prima alternatief voor een compacte organisatie "op maat"
In het prachtige gebied rondom Lago di Bolsena, weten zij de mooiste plekjes, hebben zij prima contacten, om zowel een eenvoudig, als excelent verblijf te verzorgen!
Zowel voor enkele personen, als grote(re) groepen.
Activa Bolsena is het alternatief voor een prima verblijf in het prachtige Lazio Italie.

Chr Schreuder, director Bach Choir & Orchestra of the Netherland, Vocaal Ensemble Call.Muziek maken doet wonderen. Muzikale wegen zijn soms ondoorgrondelijk. Workshop september 2009 Italië. 

SBWU/Stichting Beschermd Wonen Utrecht, Bureau Herstel: Samen muziek maken Utrecht
’s-Nachts bij aankomst op Casa Tre Gradini werden wij aangenaam verrast met een hapje en een drankje door Mariët, de overnachtings plaatsen werden verdeeld. Wel leuk eigenlijk wij hadden de keuze uit tenten of appartementen. Tot ieders verrassing wilden juist degene die het vooraf in een tent niet zo zagen zitten ineens het avontuur ondergaan van overnachten in een tent in de prachtige tuin.
Er is veel gelachen, heerlijk genoten van lekker eten onder het genot van een wijntje.
Heel veel mooie muziek gemaakt en geschreven. Muziek workshops bijgewoond. Ja Activa Bolsena heeft een bijzondere relatie opgebouwd met “samen muziek maken Utrecht”.
Het bijzondere was dat in Utrecht veelal versterkt wordt gespeeld en in Italië overwegend akoestisch (gitaar, djembé en zang). En op wandel excursie gegaan met Mariët naar o.a. de zonsopgang, de Kluizenaarsgrot en naar een muziek avond in Orvieto.
Er was altijd wat te doen, dag en nacht was er wel iemand bezig met muziek maken en of schrijven. De inspirerende workshops hebben hun stimulerende uitwerking niet gemist. De een was nog niet gaan slapen, of de ander werd net wakker. Het was doorlopend muziek schrijven en maken voor en na en genieten. In de tuin, aan het strand of in de auto.
Iedere ochtend stond er een lekker ontbijt voor ons klaar, en daarna gingen we hard aan de slag bij de dagelijkse ochtend muziek workshop. Iedereen deed enthousiast mee.
Van het vallen van de nacht tot het bijwonen van de zonsopgang. Een paar deelnemers hadden te lang van de indrukwekkende sterrenhemel genoten om nog mee te gaan naar de zonsopgang. Een uurtje met de auto rijden. Een uurtje in stilte de berg op lopen om vervolgens in stilte en onder subtiel gitaarspel de zon te zien opkomen boven het meer. De deelnemers die wel om 5 uur ’s ochtends waren opgestaan om mee te gaan, zullen deze ervaring nooit vergeten.
Na de zonsopgang en de wandeling terug een heerlijk kopje cappuccino drinken op een terrasje. Iets verderop ontwaakte een zondagmarkt met veel kunstnijverheid. De gitaren werden weer uit de hoezen gehaald, en spelen maar. Een oudere Italiaan was zo ontroerd door het gitaarspel dat hij tranen in zijn ogen kreeg.
Een wandel excursie naar de Kluizenaarsgrot. Een wandeling in de rust en de ruimte van het Italiaanse land. Langs leuke agrarische paadjes en stromende beekjes om geheel onverwachts in stilte in de kloof uit te komen met de Kluizenaarsgrot. Bijzonder dat vroeger een kluizenaar hier zo lang heeft vertoeft op zichzelf. Zijn aanwezigheid was nog voelbaar.
Tijdens de laatste avond zouden we eigenlijk een optreden verzorgen bij een restaurant. Uiteindelijk hebben wij besloten om in het licht van de volle maan in stilte en eigen kring aan het meer te gaan spelen. Het was magisch. Het maanlicht schitterde in het meer en het kabbelende water op de achtergrond verhoogde de sfeer.
Aan alle goede dingen komt een eind. Na een laatste moment van gezamenlijke bezinning in de tuin van Casa Tre Gradini werd het tijd om aan de terugreis te beginnen. Met heel veel goede herinneringen aan het workshoppen in Lazio en een opgeladen (muzikale) batterij. Hetgeen wel blijkt uit de plannen om het repertoire uit Italië op te gaan nemen in een studio in Amsterdam. De muzikale show is going on. Een woord van dank aan Activa Bolsena, die zich de hele week voor ons hebben ingezet. Van het verzorgen van het vervoer, de (wandel) excursies, de muziek workshops, het boodschappen halen, het bereiden van heerlijke maaltijden en het creëren van gezelligheid. En een bijzonder woord van dank voor de muzikale ondersteuning en inspiratie op en rondom bijzondere muzikale momenten.

Joop Leppink en Carolien Nieuwland SBWU: Samen muziek maken Utrecht

Activa Bolsena = Volg de rode schoentjes.nu geworden. Een kleinschalige unieke vakantiespecialist. Voor jouw vakantie, tussen de lokale bevolking in authentiek midden Italië. Rondom het schone meer van Bolsena en Rome. Een van de schoonste meren van Europa. Op de grens van Toscane, Lazio en Umbrie.

Vakantie in middeniTALIE