zondag, 11 december 2016

Omgeving Bolsena

Artikelindex

1 2 3

Omgeving meer van Bolsena, Italie

Het Lago Bolsena ligt in het noordelijke en verreweg het meest interessante gedeelte van de regio Latium (Lazio) en zit als het ware ingeklemd tussen de regio’s Toscane en Umbrië. Rondom het Lago di Bolsena, halfweg Siëna en Rome, valt nog heel wat te ontdekken. Het gebied is verrassend groen met veel natuurschoon en het beschikt over een aangename temperatuur. Door haar centrale ligging biedt een vakantie rondom het Lago di Bolsena tal van interessante mogelijkheden. Gelegen buiten alle grote toeristische en historische trekpleisters, heeft Latium (Lazio) een vergelijkbare uitstraling als Toscane en Umbrië. Prachtige vergezichten in een groen heuvelachtig landschap worden afgewisseld door oude ommuurde steden en dorpen. Rome, Siëna en Florence zijn voor een dag  te bezoeken, evenals de kust en de Maremma en steden als Assisi of Perugia. Het is natuurlijk ook heel goed mogelijk om een deel van uw vakantie in een van de bovengenoemde steden door te brengen en het andere deel  rondom het Lago di Bolsena om zo te genieten van al haar mogelijkheden.Het Lago di Bolsena ooit een krater van een vulkaan, had tussen 500.000 en 100.000 voor Chr. regelmatig uitbarstingen, bestaat uit een oeroud fascinerend tufsteen cultuurlandschap met een diversiteit aan Etruskische -  en  Romeinse cultuur. Door haar vulkanische oorsprong zijn er talloze beekjes, thermale baden, grotten en onderaardse gangen en vie cave, holle wegen in het gebied. De Monte Amiata, de Monte Cetona en de Monte Verde, drie voormalige vulkanische bergen omringen het meer.

Italië beschikt met het Lago di Bolsena over het grootste en schoonste vulkanische meer van Europa. Het meer is ontstaan in de krater van een uitgewerkte vulkaan. Het water is helder en fris. Dit komt voor een deel doordat het water aangevuld wordt vanuit bronnen die ontspringen in de oude vulkanische bodem van het meer. In de omgeving van het meer is totaal geen sprake van vervuilende industrie. De plaatselijke overheid wil dit graag zo houden. Het water van het meer is één van de buffervoorraden voor de watervoorziening van Rome. Dit maakt dat het meer prima geschikt is voor allerlei watersportactiviteiten. In het meer liggen twee eilandjes, Bisentina en Martana.

Activa Bolsena = Volg de rode schoentjes.nu geworden. Een kleinschalige unieke vakantiespecialist. Voor jouw vakantie, tussen de lokale bevolking in authentiek midden Italië. Rondom het schone meer van Bolsena en Rome. Een van de schoonste meren van Europa. Op de grens van Toscane, Lazio en Umbrie.

Vakantie in middeniTALIE